savršeno-nesavršeni

Svaki posao koji sam radila, radila sam po principu da moja djela govore više od riječi. Danas, nakon godinu i pol dana pripreme, konačno na tržište mogu staviti proizvod za koji jamčim da odiše čistom kvalitetom. Napravila sam liniju od četiri kruta šampona u skladu sa Smjernicama za dobru proizvođačku praksu prema normi HRN EN ISO 22716: kruti šampon kurkuma, kruti šampon neem, kruti šampon kopriva i kruti šampon shikakai. Svi šamponi su ručno rađeni i stoga proizvedeni u malim serijama te njihov izgled, nasuprot kvaliteti napravljene smjese koja je uvijek prisutna, varira zbog više faktora.

Ulja su bitna komponenta za pružanje prirodnog sjaja, podmazivanja i ovlaživanja u proizvodima za njegu kose. Stoga se u prirodnim proizvodima za kosu obično koriste različita prirodna ulja koja pogoduju regeneriranju kose. Sposobnost prirodnih ulja da prevlače vlakna kose i da smanje čvorove, zaplete i abrazije dovode do jačanja kose. Taj je učinak povezan s fenomenom protiv loma, što je čest problem u stvarnom životu zbog različitih čimbenika stresa poput dotjerivanja i friziranja kose.

Biljke koje se dodaju proizvodima za kosu u obliku praha imaju različite namjene, kurkuma smiruje nadraženo vlasište, neem i shikakai smiruju nadraženo vlasište i ublažavaju pojavu prhuti, dok kopriva podupire rast zdravih i jakih vlasi kose, a eterična ulja svojom sinergijom njeguju kosu i vlasište. Kosu čine njegovanom, mekom i sjajnom. Pogodni su za sve tipove kose.

Ana-Marija Busić, aromaterapeut

 

KRUTI ŠAMPON SHIKAKAI 

KRUTI ŠAMPON NEEM       

KRUTI ŠAMPON KURKUMA

KRUTI ŠAMPON KOPRIVA  

KRUTI ŠAMPON ZA PSE NEEM