Ana-Marija Busić, aromaterapeut

Ulazak u svijet u kojem se nalazim danas, dogodio se 2006. godine programom za Proizvođača i prerađivača ljekovitog i aromatičnog bilja. Po završetku programa 2007. godine sam kratko bila stručni vodič u Botaničkom vrtu ljekovitog bilja "Suban". Zaljubljena u ljekovito i aromatično bilje upustila sam se u podizanje nasada kupina. Proizvodnjom i prerađivanjem kupina bavila sam se do 2012. godine kada je došlo vrijeme da priznam da se nasadu ne mogu u potpunosti posvetiti i da trebam krenuti dalje.

Od te 2006. je u meni titrala želja da se bavim prirodnom kozmetikom, ali sam uvijek nekako išla dužim putem. Issawijev zakon puta i napretka glasi: "Prečac je najveća udaljenost između dvije točke!" i danas znam da sam išla pravim putem.

Tražeći način da zadovoljim onaj titraj 2015. sam završila prekvalifikaciju za kozmetičarku, a zatim program za Aromaterapeuta, masažne tehnike Tui na, Hot stone, Raindrop i radionicu Izrade tinktura.

Od prvog napravljenog preparata na prirodnoj bazi prestala je moja upotreba komercijalnih pripravaka. Sve što radim prvo na sebi isprobam, a time dobivam uvid u ono što prodajem. Nikada ne bi mogla prodati nešto u što ne vjerujem, niti bi dozvolila da moje ime stoji iza toga.

2017. je konačno nastala firma Aromatic Touch Of Nature koju tek čeka razvoj. Iza mene nisu godine iskustva, ali znam da ulažem sebe 120% u sve što radim kao i u svaki posao do sada. Ovo volim tako da i ne osjećam da radim! Znam da me čeka još puno učenja, da zapravo nikada neću prestati sa educiranjem, ali sam isto zahvalana da sam do sada imala sreće učiti od najboljih učitelja Zdenke Bošnjak i Stribora Markovića.

Ne znam u kojem smjeru će moj život ići, ali sada mogu reći da uživam u putovanju i znam da ću se vratiti sadnji bilja i potpuno zadovoljiti onaj titraj.

Ana-Marija Busić, aromaterapeut